Grįžti atgal

Dantų laminatės

Dantų laminatės image

Dantų laminatės – tai ypač plonos keramikos plokštelės, absorbuojančios, atspindinčios ir praleidžiančios šviesą lygiai taip pat, kaip ir natūralus dantis. Dantų atkūrimo būdas dantų laminatėmis ne tik leidžia pasiekti ypatingai estetišką efektą, bet ir itin tausoja natūralius danties audinius. Naudojant keramines laminates nereikia šlifuoti visų danties paviršių – ruošiantis procedūrai tik išimamos senos plombos, karieso pažeisti danties audiniai ir švelniai (tik 0,3 mm!) šlifuojamas priekinis danties paviršius. Kai kuriais atvejais danties visai nereikia šlifuoti, priekinį jo paviršių pakanka tik pašiaušti. Dar vienas keraminių dantų laminačių privalumas yra tai, kad, laikui bėgant, jos nekeičia danties spalvos ir formos.

Keraminės laminatės gali būti naudojamos siekiant atstatyti nusidėvėjusius ar nuskilusius dantis, pakeisti dantų formą ar patamsėjusią jų spalvą, pašalinti tarpus ar dantų traumų pasekmes, paslėpti dantų įskilimus, keičiant senas plombas, norint atnaujinti senas restauracijas, keičiant senus metalo keramikos vainikėlius.

Kaip vyksta dantų atkūrimas laminatėmis

Konsultacijos metu įvertinama paciento dantų būklė, išklausomi jo lūkesčiai ir nusprendžiama, ar dantų laminatės – tinkamiausias pasirinkimas.

Kad nejaustumėte diskomforto, taikoma vietinė nejautra. Dantys ruošiami laminatėms:. Ant dantų paviršiaus specialiu cementu klijuojamos laboratorijoje pagamintos dantų laminatės.

Nusprendus atkurti dantis laminatėmis, pirmiausia, dantis yra paruošiamas, t.y. pašalinami sugedę audiniai, senos plombos. Esant poreikiui, šlifuojamas dantų paviršius, moderniu 3D skeneriu skenuojami dantų atspaudai, tad pacientas nejaučia jokio diskomforto. Atspaudai atiduodami į dantų technikų laboratoriją. Dantų technikai laboratorijoje pagal atspaudą ir gydytojo odontologo atliktą spalvos foto diagnostiką pagamina laminates, kurios cementuojamos ant tam paruoštų dantų.

Po procedūros kelias dienas dantys gali būti jautrūs, tačiau jautrumas dingsta jau po 2-3 dienų.

Kokio rezultato galima tikėtis

Dantų atkūrimas laminatėmis – itin saugus ir patikimas dantų restauravimo metodas. Jos leidžia išsaugoti natūralų danties audinį – dantys po procedūros bus estetiški ir tvirti. Kitaip nei estetinis plombavimas, laminatės yra patvaresnės, nekeičia pirminės išvaizdos ir patikimai tarnauja ilgus metus. Tinkamai prižiūrimos, dantų laminatės išlieka tokios pat estetiškos ir gali džiuginti net 15-20 metų.

Dantų atkūrimas laminatėmis reikalauja ypatingo preciziškumo ir kruopštumo. Ilgametę patirtį turintys „Klevų odontologijos klinikos“ Klaipėdoje specialistai laukia Jūsų pasirengę atkurti Jūsų dantis laminatėmis itin kokybiškai, greitai ir be skausmo. Iš karto po procedūros galėsite džiaugtis estetiškai atrodančia šypsena ir didesniu pasitikėjimu savimi.

image
works image
works image
works image

Atidėtas mokėjimas

Nuo šiol gydymas prieinamas kiekvienam! Mūsų tikslas – laimingi pacientai, todėl Jums suteikiame galimybę pasinaudoti atidėto mokėjimo paslauga BE JOKIO PABRANGIMO. Grąžinkite tik tiek, kiek pasiskolinate! Mokėkite dalimis ir išskaidykite įmoką į 10 arba 20 mokėjimų. Daugiau informacijos >>

Specialistai, kurie atlieka šią paslaugą

„Klevų odontologijos klinikoje“ Jūsų laukia profesionalūs specialistai ir platus kokybiškų paslaugų spektras vienoje vietoje.